Onze oplossingen voor retail

Een winkel anno nu is voor veel zaken afhankelijk van een goede internetverbinding. Of het nu gaat om het pin-apparaat, beveiligings- of kassasysteem, je hebt een stabiele verbinding nodig. FM Telecom werkt met alle grote aanbieders en realiseert één of meerdere internetaansluitingen zodat je nooit meer offline bent.

Pin over IP (PoIP)

Pinnen is de meest gebruikte (en tevens de veiligste en snelste) manier om te betalen. Dit kan tegenwoordig ook via een reguliere internetverbinding. Dit is niet alleen stabieler, maar ook veiliger en sneller. Pin over IP verloopt over een speciale pinverbinding waardoor deze supersnel wordt afgehandeld. Klanten kunnen pinnen zoals ze gewend zijn en alle transacties worden snel afgehandeld. Er kunnen meerdere pinapparaten op dezelfde verbinding worden aangesloten zonder verlies van snelheid of stabiliteit.

Naast de speciale pinlijn is het ook mogelijk om te pinnen via een mobiele 4G verbinding. Ideaal voor horeca of retailers met een grote showroom. Hierdoor neem je het draadloze pinapparaat eenvoudig mee naar de klant.

Telefonie

Bereikbaarheid van winkels is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, vooral telefonisch. Maar om nu naast de pinlijn ook nog een telefoonlijn én internetlijn te gebruiken is vrij prijzig en bovendien onnodig. Bellen kan namelijk ook eenvoudig via internet, dit noemen we Voice over IP (VoIP). Via een speciaal VoIP toestel heb je enkel een internetverbinding nodig.

De telefooncentrale bevindt zich in de cloud waardoor deze altijd beschikbaar en bereikbaar is. Voicemail, doorverbinden en keuzemenu’s zijn eenvoudig in te stellen. Daarnaast is bellen via internet vele malen goedkoper dan de traditionele telefoonlijn. Een investering die zichzelf binnen no-time terugverdient. Ook kun je door middel van onze eenvoudige koppelingen een SMS sturen naar klanten. Onderzoek wijst uit dat klanten veel minder vaak afspraken vergeten als er een herinnering of bevestiging via sms is gestuurd.

Beveiliging

Je bent niet 24 uur per dag in je winkel, maar wil wel zeker weten dat alles veilig is en blijft. Een camerasysteem is daarom geen overbodige luxe. Sterker nog, waarschijnlijk vereist jouw verzekering dat zelfs. Een investering in een gedegen camera beveiligingsinstallatie kan veel zorgen wegnemen en geeft je een gevoel van rust en veiligheid.

FM Telecom installeert, beheert en onderhoud camera beveiligingssystemen speciaal voor winkels. Hierbij werken we met de nieuwste apparatuur die zorgt dat je jouw winkel veilig kan achterlaten na een lange werkdag, en altijd zicht hebt op wat er gebeurt.