Altijd veilig online

Als je het internet gebruikt ben je er helemaal niet mee bezig. Je bent op zoek naar informatie, stuurt een mailtje, vult een formulier in op de website. Je hebt niet op het slotje gelet in de URL-balk. Was die er eigenlijk wel?

"Klik weg, bel uw bank"

De campagne van veiligbankieren.nl zie je vaak langskomen op TV met de bekende tekst: “Hang op, klik weg, bel uw bank”. Maar veiligheid begint al veel eerder. Bewustwording is één, maar de meeste IT-problemen, datalekken en hacks ontstaan niet per sé doordat iemand zich er niet bewust van is maar juist door een kleine opening in het netwerk of die ene verkeerde klik op een website die er écht heel betrouwbaar uit zag…

Een veilig netwerk

FM Telecom zorgt voor een veilig netwerk, voor jezelf maar zeker ook voor je medewerkers. Nu thuiswerken een nieuwe norm is geworden heeft iedereen toegang nodig vanaf verbindingen die niet beheerd worden door de IT-afdeling of -partner. Hierdoor neemt het risico toe dat internet criminelen zich toegang kunnen verschaffen tot het bedrijfsnetwerk. Een veilig netwerk begint bij de juiste techniek.

Veel beveiliging kan je geheel automatiseren. Echter moet je dit wel op meerdere lagen doen. De eerste laag is de fysieke laag, camera beveiliging en toegangscontrole. De tweede laag is de netwerk laag, firewalls en VLANs. De derder laag is de software laag, wachtwoorden, anti-virus software en veilig toegang op afstand. Wij kunnen al deze onderdelen leveren.

VPN

VPN staat voor Virtual Private Network, deze techniek legt een beveiligde databrug tussen de lokale internetverbinding en het bedrijfsnetwerk. Alle data die door deze VPN-verbinding wordt beveiligd met end-to-end encryptie wat de zekerheid biedt dat er niemand tussen deze verbinding kan glippen. De gebruiker kan via deze verbinding ook netwerkdiensten op het bedrijfsnetwerk benaderen. De VPN-verbinding is een must-have voor thuiswerkers en de meest eenvoudige en efficiënte manier om je bedrijfsnetwerk veilig te houden voor buitenstaanders.

Firewall

De firewall beveiligt het internetverkeer wat door de router, zowel binnenkomend als uitgaand verkeer wordt gescand op onveilige inhoud en of het verkeer wel legitiem is. Een firewall voorkomt vooral dat hackers niet het bedrijfsnetwerk binnenkomen, maar ook dat er vanuit het bedrijfsnetwerk wordt gecommuniceerd naar onveilige diensten. Firewalls kunnen hierdoor datapakketten tegenhouden, blokkeren of helemaal uitsluiten. Je laat immers de deur ook niet open staan als je van huis gaat.

Virusbeveiliging

Ondanks dat je een firewall hebt geïnstalleerd en via een VPN-toegang krijg tot het bedrijfsnetwerk voorkom je niet dat lokale machines geïnfecteerd worden met virussen. Een virus is tegenwoordig slechts een klik verwijderd en bijna onzichtbaar zonder de juiste virusbeveiliging. FM Telecom levert, beheert en onderhoud de virusbeveiliging zodat jij en je medewerkers veilig zijn en blijven.

Camerabeveiliging

Een alarminstallatie is een goede manier om indringers af te schrikken. Maar wat indringers helemaal niet willen is dat je weet wie het zijn. Daarom biedt videobeveiliging over IP een hele goede oplossing. Je hebt tegenwoordig thuis al video-deurbellen, IP-camera’s in de tuin en camera’s voor binnen zodat je altijd weet wat er in en rondom je huis gebeurd. Maar als je ’s avonds de deur achter je dicht trekt op kantoor of in de winkel weet je niet wat zich daar ’s nachts allemaal afspeelt. Ook daarbuiten op je industrieterrein, in de opslag of in het buitengebied wil je duidelijk beeld.

FM Telecom levert, installeert en onderhoudt IP-camera’s van topkwaliteit. Full-HD of 4K beeld en altijd bereikbaar via een lokale of cloud opslag. Doordat de beelden continu worden opgeslagen kan je eenvoudig door de tijd lopen naar specifieke data en tijden.

Onze mensen zijn onder andere experts op het gebied van Mobotix camera’s. Dit merk levert de beste camera systemen die beschikbaar zijn in de markt, en worden volledig in Europa gefabriceerd. De basis is camera beveiliging, maar de techniek is zo ver gekomen dat zelfs slimme sensoren in de zorg het personeel waarschuwen als een patiënt uit bed valt, deuren automatisch openen op basis van gezichtsherkenning en zelfs controleren of iemand een gezichtsmasker draagt of koorts heeft.

We adviseren graag welke oplossing het meest geschikt is voor jouw situatie.