Oplossingen voor Resellers en IT partners

Samen zijn we sterker, daarom heeft FM Telecom veel partners die onze diensten en kennis gebruiken om hun klanten de beste oplossingen te bieden. Het doel van dit Partner-netwerk is om ICT- en Telecompartners te ondersteunen bij het succesvol aanbieden van solide telecomdiensten.

Een netwerk van partners

FM Telecom biedt een platform voor ICT en telecom aanbieders (resellers), waarbij zij de juiste services kunnen aanbieden aan de eindklant. Wij hebben geen verkopers maar voornamelijk technische experts in dienst, daardoor werken we veel met partners die door ons de diensten eenvoudig in de markt kunnen zetten en er zelf een mooie marge aan overhouden.

Wij leveren het totale pakket aan telecom diensten white-label, je factureert zelf je klant en bepaalt zelf je marge. Wij houden de kosten laag doordat we grote volumes direct bij de bron inkopen. Daardoor maken onze partners meer marge en kunnen zij bezig zijn met klanten binnenhalen. Een prachtige samenwerking die de afgelopen jaren voor veel groei heeft gezorgd.

Wholesale internet

Het is overduidelijk dat geen enkel bedrijf meer zonder internet kan, en daarbij zijn internetstoringen, lange laadtijden en eventuele hackers extra vervelend. Kleine storingen kosten je al gauw veel tijd en weerhouden je van het werk wat je eigenlijk van plan was te doen.

Een goedwerkende, snelle én betrouwbare internetverbinding is dan ook waar bedrijven naar opzoek zijn om bedrijfsprocessen het meest optimaal te laten werken. FM Telecom biedt verschillende wholesale zakelijke internetabonnementen aan waarbij wordt gekeken naar de individuele behoeftes en naar de huidige mogelijkheden van de verbindingen ter plaatse. Zo wordt er rekening gehouden met uploadsnelheid, aantal vaste IP-adressen, overboeking, maximale vertraging, etc.

Wholesale SIP Trunk

Bij zijn distributeur voor Nederland, Belgie, Luxemburg en Engeland van een operator, en hebben hiernaast voor redundancy een wholesale overeenkomst met een tweede operator. Ondanks de vele communicatiemiddelen zoals mail, Teams, WhatsApp en verscheidene messengers, blijft het vaak toch fijn om direct via de telefoon te kunnen communiceren om direct dingen te kunnen kortsluiten, snel voor elkaar te krijgen, en misverstanden te voorkomen. Daarom is telefonische bereikbaarheid van je bedrijf nog steeds van vitaal belang.

Daarbij worden traditionele telefoonverbindingen in hoog tempo afgebouwd en vervangen door SIP-trunks. Een SIP-trunk is een directe digitale telefoonverbinding tussen jouw telefooncentrale (VoIP) en de telefoonaanbieder. Indien jouw huidige telefooncentrale het nog goed doet, kunnen we een Gateway installeren waarmee deze omvormt naar een SIP-trunk en de huidige telefooncentrale voor de rest niet aangepast hoeft te worden. Altijd direct bereikbaar; niet alleen voor leveranciers en collega’s, maar juist ook voor de klant.

PortaOne

Als reseller kan je een eigen PortaOne omgeving krijgen waarbij je zelf de maximale controle hebt over deze uitgebreide proxy. Met een paar klikken wijs je telefoonnummers toe aan je nieuwe klant, en bepaal je wat er moet gebeuren. Zo kan je service leveren, zonder je zorgen te maken over updates of infrastructuur. Hiernaast kan je altijd terugvallen op de kennis en ervaring van ons team.

VoIP

Altijd verbonden, altijd flexibel, werkend vanuit iedere plek. Traditionele telefooncentrales zijn verledentijd met ons FM Telecom Hosted PBX-platform. Hosted Voice biedt alle zakelijke functies van de oude telefooncentrale, maar dan geregeld vanuit de cloud. Zo kun je bijvoorbeeld onderweg naar een meeting eenvoudig met het zakelijke nummer van de vaste telefoon bellen, maar dan vanuit je smartphone. Of je belt gewoon met je laptop.

Jouw centrale is altijd online, bereikbaar én up-to-date. Doordat het systeem vanuit onze datacenters draait, kunnen alle werknemers zich vanaf iedere locatie aanmelden. Hosted Voice is dé oplossing voor internet bellen en flexibel werken. Wij bieden verschillende varianten aan, zo is er altijd een oplossing die bij jouw bedrijfssituatie past. Welke variant je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een betrouwbaar netwerk en hoge service tegen zeer voordelige tarieven.

Wat is VoIP?
VoIP staat voor Voice over Internet Protocol. Simpel gezegd betekent dit spraak (bellen) over het internet. Je belt niet meer via het telefoonnetwerk van KPN, maar via de infrastructuur van FM Telecom. Hierbij maken wij gebruik van alle verschillende providers waardoor wij flexibel en stabiele diensten kunnen leveren. Dit maakt bellen stukken voordeliger en je hebt meer mogelijkheden, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is met ISDN en met het G722 codec zelfs mogelijk met HD geluidskwaliteit!

Verschillende varianten

VoIP is beschikbaar in de varianten SIP Trunking en Hosted Voice. Iedere variant heeft zijn eigen mogelijkheden. Als je alleen op zoek bent naar een betrouwbaar VoIP-netwerk, dan is SIP Trunking een goede keuze. Wil je gebruikmaken van mogelijkheden als verkort kiezen, wachtrijen en voicemail, dan kies je voor de Hosted Voice oplossing en gebruik je de SIP trunk als snelweg naar het vaste en mobiele netwerk.

Voordelig en gemakkelijk

Met Hosted Voice bel je via het internet. Met een internetverbinding ben je bereikbaar voor de hele wereld, meer heb je dus niet nodig! Hosted Voice is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens erg voordelig. Onderling bel je zelfs gratis. Als je onderweg op problemen stuit en er toch even niet uit komt, dan staat de FM Telecom Helpdesk altijd voor je klaar.

Zoals jij het wil

De oplossingen van FM Telecom zijn volledig schaalbaar. Of je nu één telefoonnummer nodig hebt of honderd, alles is mogelijk! VoIP is er voor iedereen: van eenmanszaak tot MKB en grote organisaties. Onze oplossingen werken over ADSL, kabel en glasvezel en zijn gemakkelijk op maat te maken. Zo lever je klanten een compleet pakket van diensten waarop je zorgeloos kan bouwen.

Waar je maar wil

Overal waar je een internetverbinding hebt, kun je bellen via VoIP. En ben je onderweg, maar wil je wel bereikbaar zijn op jouw vaste nummer? Dan kun je jouw telefoonnummer gewoon doorschakelen naar je mobiele telefoon. Gemak dient tenslotte de mens!

Co-locatie

Wil je rackspace huren voor 1 of meerdere servers in een datacenter van Alblasserdam, Hoofddorp, Schiphol-Rijk of Amsterdam zodat deze continu verbonden zijn met een stabiel en snel netwerk? Dat kan met de FM Telecom Co-locatie oplossing. Hierbij heb je de keuze om jouw server(s) te plaatsen in een gedeeld, kwart, half of heel dedicated rack.

Aan rackspace huren zitten vele voordelen, zoals bijvoorbeeld kostenreductie. Doordat meerdere partijen hun servers bij onze Co-locaties onderbrengen zijn de benodigde investeringen in het netwerk, beveiliging en koeling per server vele malen lager en de bereikbaarheid vele malen hoger. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. De kosten zijn afhankelijk van de gewenste locatie, de hoeveelheid ruimte en benodigde stroom/netwerk capaciteit.

Jouw eigen servers altijd bereikbaar in de cloud? Met FM Telecom Co-locaties is dit zeker mogelijk! Neem contact met ons op om eventuele vragen en wensen te bespreken.

Online back-up

Wist je dat na data verlies, 60% van de bedrijven failliet gaan binnen 6 maanden? De belangrijkste oorzaken van dataverlies zijn hardware falen, menselijk falen, diefstal, virussen en data migratie.

Dataverlies kun je voorkomen door het hebben van back-ups. Bij Online back-up (ook wel Remote Data Back-up of Internet Back-up genoemd) worden bestanden van de PC, laptop of server via internet automatisch opgeslagen op een andere locatie. Online back-up is een alternatief voor bijvoorbeeld een back-up door middel van externe discs, NAS of lokale servers. Alhoewel deze traditionele methodes heel effectief kunnen zijn, zijn er mensen en apparaten voor nodig om ze uit te voeren. Een online back-up kent deze problemen niet. Bij brand of een andere calamiteiten staan de gegevens veilig op de externe locatie.

Veiligheid

 • De data wordt op militair niveau versleuteld rxcentre24 op je systemen voordat deze verzonden en opgeslagen wordt in het zwaarbeveiligd datacenter in Amsterdam
 • Data zowel lokaal als buiten jouw bedrijfspand opgeslagen
 • Het datacenter is gecertificeerd volgens de hoogst mogelijke ISO-certificeringen
 • De back-updata blijft altijd in Nederland

Betrouwbaar

 • Altijd beschikking over jouw data
 • Elke dag een automatische back-up
 • Online back-up werkt zonder dat je er omkijken naar hebt. Je hoeft geen harddisk meer te wisselen voor de correcte werking van de back-up

Snelheid

 • Back-up in minuten i.p.v. uren
 • Alleen wijzigingen synchroniseren door slim versiebeheer
 • Met online back-up kun je snel data uit de back-up terugzetten
 • Lange zoektijden behoren tot het verleden

Efficiënte ICT ontzorgt

 • 24/7 snelle back-up en restore mogelijkheid
 • Bepaal zelf tot hoe ver je terug wilt gaan om bestanden terug te halen incl. versiebeheer
 • Mogelijkheid tot archivering
 • Eenmalig een full back-up, hierna worden alleen de gewijzigde data geback-upped

Betaalbaar

 • Transparante kosten
 • Geen hoge investering nodig voor eigen backup apparatuur & software
 • Door het gebruik van online backup bespaar je op kosten voor monitoring, onderhoud & energie
 • Betaal alleen voor wat je gebruikt.

Trainingen

Het kennisniveau van onze partners maakt het verschil, zowel bij de verkoop als techniek. Met onze techniek- en verkooptrainingen verhogen we het kennisniveau en daarmee ook de uiteindelijke ervaring van de klanten van onze gecertificeerde partners. Na de trainingen is er ook ruimte voor specifieke vragen en klant cases. Er zijn een aantal trainingen beschikbaar en deze worden 1x per kwartaal gegeven op onze locatie in Hoofddorp.

Verkoop

 • Basis verkoop training
 • Geavanceerde verkoop training

Techniek

 • Basis technische training
 • Geavanceerde technische training

Het is ook mogelijk om trainingen op locatie van onze partners te verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie.